Veelgestelde vragen

Hieronder staan veelgestelde vragen over Meat Your Own.

Algemene vragen

 • Wat is Meat Your Own?

  Bij Meat Your Own kun je direct vlees bestellen van Nederlandse boeren. Op de website zie je snel welke veehouders bij jou in de buurt zitten en kun je precies lezen hoe zij hun dieren houden. Via de zoekfilter vind je gemakkelijk de boerderij die aan jouw eisen voldoet. Door de korte keten krijgen boeren een betere prijs voor hun product en blijft kwaliteit voor jou betaalbaar.

  Zo werken we samen aan een eerlijke veehouderij!

 • Wat kan ik doen op deze website?

  Als consument kun je via deze website vlees bestellen bij Nederlandse boeren die open zijn over hun bedrijfsvoering. Via de zoekfilter vind je gemakkelijk de boerderij die voldoet aan jouw eisen!

  Als boer kun je bij Meat Your Own terecht als je transparant wilt zijn over je bedrijfsvoering en je bedrijf bij meer consumenten op de kaart wilt zetten.

Vragen van de consument

 • Wat heb ik als consument aan Meat Your Own?

  Als consument kun je via de website veehouders vinden die eerlijk zijn over hun productiewijze. Je kunt contact met ze opnemen, bij ze langs gaan en vlees bij ze bestellen. Door je aan te melden voor onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte van activiteiten en het aanbod van de boeren. Je kunt ons ook vinden op Facebook, Twitter en Instagram.

 • Hoe vind ik een boer die aan mijn wensen voldoet?

  Je kunt een boer bij jou in de buurt vinden door je locatie en het vlees waar je naar zoek bent in te vullen. Indien je dier- of milieuvriendelijk geproduceerd vlees wil kopen, kun je de zoekfilters aanpassen door kenmerken aan te vinken die jij belangrijk vindt. De zoekresultaten worden weergegeven op een kaart en in een lijst. Als je vervolgens een boer aanklikt in de resultaten, krijg je meer informatie over productiewijze en verkoop.

 • Hoe kan ik vlees kopen via Meat Your Own?

  Meat Your Own heeft een webshop waar je vlees kunt kopen bij boeren uit de regio Eindhoven. Betaling verloopt via de boer. Voor de aankoop van vlees van andere Meat Your Own boeren moet je bij de producent zelf zijn. Die kan vlees verkopen op zijn boerderij of via andere verkooppunten. Dat staat bij elke producent aangegeven. Sommige boeren verkopen vlees via een eigen webshop en leveren het vlees diepgevroren thuis aan.

 • Waarom kan ik in de webshop alleen vlees kopen bij boeren uit regio Eindhoven?

  Op dit moment doen we een pilot met een webshop waardoor je via Meat Your Own direct bij de boer vlees kunt bestellen en laten thuisbezorgen. Die pilot draait in Eindhoven; er zijn 9 boeren uit die regio bij betrokken. Het is onze ambitie om verkoop mogelijk te maken voor alle aangesloten boeren. Jouw aankoop tijdens de pilot helpt daarbij!

 • Kan mijn bestelling laten bezorgen door Meat Your Own?

  Ja, indien je via de Meat Your Own webshop een bestelling plaatst kun je die door ons laten bezorgen bij een afhaalpunt in Eindhoven, of laten thuisbezorgen door heel Nederland. Voor bezorgen aan het afhaalpunt betaal 5,00 per bestelling per boer. Thuisbezorgen kost je 10,00 euro per bestelling per boer. Je betaalt vooraf. Betaalinstructies ontvang je per e-mail.

 • Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt thuisbezorgd?

  Als je betaling dinsdag binnen is bij de boer, leveren we op vrijdag tussen 16.00 - 21.00 uur bij je thuis door heel Nederland. We melden je een dag van tevoren een tijdsvenster van 1 uur.

 • Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling klaarligt op het afhaalpunt?

  Als je betaling dinsdag binnen is, dan kun je op vrijdag vanaf 15.00 uur je bestelling afhalen.

 • Is Meat Your Own een keurmerk?

  Nee, Meat Your Own is geen keurmerk. Veehouders die aangesloten zijn bij Meat Your Own zijn transparant over herkomst, omstandigheden, productiewijze en slacht. Wij controleren de informatie die zij op deze website geven door een bezoek te brengen aan de boerderij. Eventuele keurmerken die de veehouder heeft worden vermeld op zijn profielpagina.

 • Kan ik zelf ook vragen stellen aan een boer?

  Ja. Je kunt de boer bellen of mailen, of langsgaan op de boerderij. De meeste boeren hebben ook een website en zijn actief op social media.

 • Kan ik een boer zelf ook beoordelen?

  Ja, als je vlees bij een boer hebt gekocht kun je hem beoordelen op de website. Dat kan op de homepage of op het profiel van de boer. Je kunt hem 0 tot 5 sterren geven en er een korte toelichting geven van 140 tekens. Jouw beoordeling kan andere consumenten extra zekerheid geven.

Vragen van de boer

 • Wat heb ik als boer aan Meat Your Own?

  Als boer kun je een profiel aanmaken zodat je gevonden kunt worden door consumenten die op zoek zijn naar veehouders met een eerlijk verhaal. Zij kunnen met je in contact komen en jij bouwt zo aan een grotere klantenkring voor jouw producten. Door je aan te melden bij Meat Your Own kun je ook in contact komen met andere producenten die zich net als jij voor een eerlijke keten willen inzetten. Je kunt zien waar andere boeren hun dieren laten slachten en welke verkooppunten ze hebben. Dat kan helpen om samen te werken aan het vergroten van je afzet.
  Meat Your Own wordt in 2019 samengevoegd met halloboer.org. HalloBoer heeft ook de doelstellingen die Meat Your Own heeft. Dit platform richt zich op alle (streek)producten, niet alleen vlees. Wilt u uw bedrijf zichtbaar maken, maak dan vanaf nu een account aan op HalloBoer via https://www.halloboer.org/signup.

 • Hoe kan ik als producent een profiel aanmaken?

  Meat Your Own wordt in 2019 samengevoegd met halloboer.org. HalloBoer heeft ook de doelstellingen die Meat Your Own heeft. Dit platform richt zich op alle (streek)producten, niet alleen vlees. Wilt u uw bedrijf zichtbaar maken, maak dan vanaf nu een account aan op HalloBoer via https://www.halloboer.org/signup.

  Meat Your Own
  Je kunt een profiel aanmaken door op de knop 'Meld je aan als boer' te klikken. Als je je e-mailadres invult, krijg je een bevestigingsmail en kun je daarna je profiel verder invullen. Wanneer je profiel volledig ingevuld is, wordt het in behandeling genomen door de redactie van Meat Your Own. Indien er vragen zijn, nemen we contact met je op. Na goedkeuring wordt je profiel gepubliceerd. Hierover krijg je bericht.

 • Kan ik het profiel zelf beheren?

  Je kunt via 'Profiel beheren' je gegevens aanpassen. Als het profiel al is gepubliceerd door de redactie, dan worden adreswijzigingen, verkooplocaties, foto's, etc direct zichtbaar op de profielpagina. Andere wijzigingen worden eerst in behandeling genomen door de redactie.

Vragen van de ketenbedrijven

 • Wat heb ik als ketenbedrijf aan Meat Your Own?

  Als slachter, verwerk, slager, restaurant of andere verkooppunt kun je laten zien met welke partners je samenwerkt aan een goed en eerlijk product. Het verhaal van de boer met de informatie over de productiewijze voegt extra waarde toe aan jouw product. Daarmee kom je ook tegemoet aan de behoefte van veel consumenten aan een transparante productiewijze. Consumenten die op zoek zijn naar een onderscheidend product van een boer komen zo ook bij jou terecht. Als ketenbedrijf kun je een profiel aanmaken waarin je aangeeft met welke partijen je samenwerkt, waarom je dat doet en wat je rol daarbij is. Je bent dan niet alleen vindbaar voor consumenten, maar ook voor boeren die op zoek zijn naar een slachter, slager of ander verkooppunt. Zo kun je samen je afzet vergroten.

 • Hoe kan ik als ketenbedrijf een profiel aanmaken en beheren?

  Je kunt een profiel aanmaken door te klikken op 'Meld je aan als ketenbedrijf'. Als je je e-mailadres invult, krijg je een bevestigingsmail en kun je daarna je profiel verder invullen. Wanneer je profiel ingevuld is, wordt het in behandeling genomen door de redactie van Meat Your Own. Indien er vragen zijn, nemen we contact met je op. Na goedkeuring wordt je profiel gepubliceerd. Hierover krijg je bericht. Je kunt via 'Inloggen' je gegevens aanpassen.